Muren isoleren voor extra energiebesparing wint aan populariteit

Wand isolatie fungeert als een deken die voorkomt dat warmte ontsnapt door de muren van uw huis. Het kan ook helpen om uw huis koel te houden in de zomer. Het type muur isolatie dat u nodig hebt hangt af van het feit of u woning een spouw heeft of niet. Wanneer uw woning een spouw heeft is de spouwmuurisolatie de meest logische optie.

Met een thermische scan kan goed in beeld worden gebracht hoeveel warmte er verloren gaat. Veel bedrijven maken dan ook een dergelijk scan voordat de spouwmuur isolatie is aangebracht en daarna. Zo wordt het voor de consument duidelijk hoeveel warmte er binnen uw muren blijft (dit kan een flinke besparing opleveren voor uw energierekening).

isolatie

Spouw isoleren, hoe wordt het aangebracht?

Het materiaal wordt geïnjecteerd via de buitenste muur van uw woning. Zo kan het makkelijkste de holle ruimte tussen de binnen en de buitenmuur worden bereikt (de spouw). In de buitenmuur worden kleine gaten geboord in het metselwerk. Via deze gaten wordt het materiaal ingebracht. De gaten worden naderhand uiteraard weer dichtgemetseld, zodat u er geen last van heeft.

Besparingen die hiermee te realiseren zijn kunnen flink oplopen. Met de stijgende energieprijzen verdient de investering zich alleen maar sneller terug. Veel mensen met een oudere woning welke nog niet is geïsoleerd hebben hier dan ook interesse in. Zeker omdat de investering voor het laten aanbrengen relatief goedkoop is, vergeleken met de besparing die het kan opleveren.

Isolatie is absoluut een goede stap in energiebesparing. Naast isolatie is het natuurlijk ook een goed idee om zuinig met uw energie om te gaan. In de wintermaanden kunt u gerust de verwarming een uurtje eerder uitzetten alvorens u gaat slapen. Op jaarbasis kan ook dit een flinke besparing opleveren. Het vervangen van uw ketel of boiler kan mogelijk nog een extra besparing opleveren, nieuwe ketels zijn namelijk in de regel een stuk zuiniger in het gebruikt.

Comments are closed.