Digital signage, de nieuwste trend in retail

winkelenEr is op het moment een nieuwe trend gaande in retail. Als eigenaar van een retail bedrijf moet je dan ook goed opletten. Je zal immers al wel weten dat je in deze branche flexibel moet zijn en altijd moet inspelen op de laatste trends. De marketingtechnieken van vroeger werken namelijk allang niet meer.

Consumenten worden overal waar zij komen blootgesteld aan marketing en iedereen wil hen tot een verkoop verleiden. Dit is natuurlijk helemaal het geval wanneer zij in een winkelstraat lopen. Iedere winkel die zij binnen komen lopen wordt geprobeerd hun aandacht te trekken. De nieuwste en zeer effectieve manier om dit te doen is digital signage, bedrijven als ThisPlays2 specialiseren zich hierin. Dit is dan ook de trend waar we het over gaan hebben.

Digitale beeldschermen om aandacht te trekken

Posters en flyers die als statische reclame worden gezien werken allang niet meer zo goed als voorheen. Mensen hebben hier een soort van blindheid voor ontwikkeld waarbij zij onbewust de informatie op de kleurige posters uit hun gezichtsveld en aandacht blokken. Het is daarom in retail belangrijk dat er weer iets nieuws verzonnen wordt. De oplossing is digital signage. Door digitale beeldschermen in een winkel op te hangen kan je steeds andere dingen laten zien aan de consumenten die binnenlopen. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om bewegende en flitsende beelden te showen die zeker de aandacht zullen trekken. Heb je de aandacht van de consument eenmaal dan moet je hen iets laten zien dat meer verkopen als gevolg zal hebben.

Begin nu met digital signage voordat het te laat is

digital signageVoor iedereen die in retail actief is, is dit het juiste moment om met digital signage te beginnen. Net zoals met iedere marketingtechniek zal ook deze namelijk na verloop van tijd in kracht verliezen. Op dit moment kan je nog ten volste gebruikmaken van het feit dat consumenten het nog als nieuw zien. Overigens ligt het wel in de verwachting dat deze trend met digital signage langer aan zal gaan houden. Je hebt namelijk zoveel verschillende mogelijkheden van wat je allemaal op de digitale schermen in retail kunt laten zien.

Comments are closed.